• +389 (02)  3216 099
  • Работно време: Понеделник-Петок 08:00-16:00ч
  •  info@portel.com.mk

mk eng

ПОРТЕЛ КОМ е телекомуникациска компанија основана во 2000 година и како основа го имаше стекнатото искуство  од 18 години во областа на телекомуникациите. Седиштето е во Скопје, Македонија и функционира како приватна компанија во согласност со македонските прописи и закони.
Денес ова е компанија со долгогодишно знаење и искуство поврзано со обезбедување  на ’’клуч на рака’’ решенија што ги опфаќа телекомуникациите и податоците, пораки, сателитски комуникациски услуги, кориснички електронски уреди, ИТ мрежи, инсталирање и тестирање на активната мрежна опрема, структурно каблирање, како и други ИТ / поврзани со ИКТ решенија.
 
[Разгледајте ја нашата веб-страница за да дознаете повеќе за нас, производите и услугите кои ги нудиме.]


НАШАТА ВИЗИЈА: Да станеме лидери во дизајнот и имплементацијата на модерни и напредни говорни и телекомуникациски решенија, со фокус на зголемување на нашиот искусен тим и јакнење на односите со клиентите.

НАША МИСИЈА: За да се обезбеди висок квалитет на решенијата за пренос на говор и податоци, кои можат да ја подобрат комуникацијата на нашите клиенти со што ќе се подобри нивниот бизнис и живот, а истовремено се намалуваат нивните трошоците.

НАШЕТО МОТО: Продажба на решенија, а не само опрема

НАШАТА ЦЕЛ: Обезбедување квалитетни и ефективни решенија со неприкосновена клиентска услуга.

ВРЕДНОСТИ: под ПОРТЕЛ КОМ ние разбираме комуникации! Ние разбираме дека комуникацијата е за луѓе, без разлика што ние сме интерфејс за управување, продажба, услуги или техничка поддршка. Основните вредности на ПОРТЕЛ КОМ вклучуваат Почитување, Интегритет и Тимска работа, посветени сме на обезбедување на квалитетни и флексибилни решенија за пренос на говор и податоци,  со посветеноста во обезбедување на најдобри можни услуги за нашите клиенти.
-    Почитување: Нашите односи се засноваат на взаемна почит - почит од нашиот тим, клиенти и партнери.
-    Интегритет: Комерцијално и етички, ние го обавуваме нашиот бизнис со највисоко ниво на интегритет.
-    Тимска работа: Заедно, како тим, ние постигнуваме повеќе.

ОВЛАСТЕНИОТ ДИСТРИБУТЕР
Во 2003 година, ПОРТЕЛ КОМ потпишаа договор за дистрибуција со  ZETRON која вклучува обезбедување на широк спектар на комуникациски решенија како што се интегрирани комуникациски системи и системи за контрола, радио диспечерски конзоли, пренос на радио сигнали, итен повик – говорни системи, безжични SCADA и далечински мониторинг производи.
Во 2004 година, ПОРТЕЛ КОМ ги зголеми своите активности во областа на решенија за пренос на говор и интегрирани решенија и стана овластен дистрибутер на ERICSSON производи и услуги на територијата на Република Македонија, со што се зголеми нашето присуството во малите до средини  бизнис компании, како и во големите претпријатија на пазаров. Од тогаш ПОРТЕЛ КОМ е посветен и фокусиран на портфолиото на производи на ERICSSON и услуги поврзани со нив.
Во 2007 година, ПОРТЕЛ КОМ ги продолжи своите активности во областа на сателитските комуникации и стана ексклузивен дистрибутер на Globalstar сателитска телекомуникациска опрема.
Во 2011 година, ПОРТЕЛ КОМ станува дистрибутер на Vtech производите на овој пазар во делот на безжични фиксни апарати, како и за големата палета на производи на чешката фирма 2N.
Во 2014 година, Aastra го откупува Ericsson (само делот на телефонските решенија) и две години подоцна се ребрендира во Mitel, така што ПОРТЕЛ КОМ ќе станете овластен дистрибутер на Mitel бизнис комуникациските производи и одржување на нивните системи.
Денес, ПОРТЕЛ КОМ е еден од лидерите на телекомуникациски системи и решенија во Македонија, со богато искуство на пазарот, кој успешно се справува со постојаните промени во телекомуникацискиот бизнис и целосно ги задоволува  потребите на нашите постоечки и потенцијални клиенти.


СОРАБОТУВАЈТЕ СО НАС
Нашата посветеност кон нашите клиенти е двонасочна улица. Ние сакаме на клиентите да им го обезбедиме најдоброто можно ниво на производи и услуги. Со нетрпение ги очекуваме нивните замисли и потреби, со што ние можеме ќе им го понудиме најдоброто можно решение кое ќе ги задоволи нивните потреби.

КОРИСНИЦИ
Нашето долгогодишно искуство и успех на пазарот покажува дека сме вистинскиот партнер. Нашата палета на клиенти е доста широка и вклучува владини и невладини институции, министерствата и од најмалите до најголемите приватни и јавни компании во Македонија. Ние секогаш се трудиме да  воспоставиме цврста и долгогодишна соработка која ќе им служи на интересите на сите засегнати страни. Ние им нудиме на нашите клиенти поддршка за време на продажбата и во пост-продажбениот период, следење и далечинско дијагностицирање, системи за тестирање, проширувања и надградби, он-сајт одржување и поправки, постојано се обидуваме да донесеме дополнителна вредност за нашите клиенти.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image